Belki podkadłubowe Su-22

Tutaj coś dla sprawdzenia swoich wiadomości na temat lotnictwa!

Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi

jurii

Belki podkadłubowe Su-22

Post autor: jurii »

Pytanie odnośnie SU-22 dlaczego obecnie nie lataja suki z 4 belkami podkadłuowymi? Z moich obserwacji tylko Piła latała w takim wariancie a
na dzień dzisiejszy chyba już nikt >??< i czy SU-20 też miała taki wariant?? :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea: :!:
Awatar użytkownika
pingwin
Wyróżniony!
Wyróżniony!
gadu: 0
Kontakt:

Re: Uzbrojenie SU-22

Post autor: pingwin »

jurii pisze:Pytanie odnośnie SU-22 dlaczego obecnie nie lataja suki z 4 belkami podkadłuowymi? Z moich obserwacji tylko Piła latała w takim wariancie a
na dzień dzisiejszy chyba już nikt >??< i czy SU-20 też miała taki wariant?? :?:
Jeszcze pare lat temu latali naprzykład z podwieszonymi P 50 czy OFAB 100-120 na czterech belkach podkadłubem.
Na dzień dzisiejszy to nie wiem - chyba nikt, bo teraz to prawie tam sie podwiesza tylko podwieszane zbiorniki paliwa...
rzadko co innego więc latają tylko z dwoma.

Su 20 także latały z czterema belkami podkadłubowymi... :)
Awatar użytkownika
TIGER
Super aktywny
Super aktywny
gadu: 10570715

Post autor: TIGER »

pingwin pisze:Na dzień dzisiejszy to nie wiem - chyba nikt, bo teraz to prawie tam sie podwiesza tylko podwieszane zbiorniki paliwa...
rzadko co innego więc latają tylko z dwoma.

Su 20 także latały z czterema belkami podkadłubowymi... :)
No moze poza wyjatkiem samolotow 7elt, ktore czasem wykonuja zadania rozpoznawcze i lataja z zasobnikiem KKR-1, tak samo bylo w przypadku "dwudziestek" :wink:
Awatar użytkownika
puziu
Aktywny!
Aktywny!
Kontakt:

Post autor: puziu »

hehe, wiedziałem że odpowiedź da ktoś kto ma avatar z suczką :D

pozdro
Wlkp_Spotters
moje fotki na a.net
Awatar użytkownika
Fitter/Viper
Aktywny!
Aktywny!
Kontakt:

Post autor: Fitter/Viper »

jurii pisze:Pytanie odnośnie SU-22 dlaczego obecnie nie lataja suki z 4 belkami podkadłuowymi? Z moich obserwacji tylko Piła latała w takim wariancie a
na dzień dzisiejszy chyba już nikt >??< i czy SU-20 też miała taki wariant?? :?: :idea: :?: :idea: :?: :idea: :!:
Po prostu nie ma takiej potrzeby.
Awatar użytkownika
Sawicz
Prawie moderator!
Prawie moderator!

Post autor: Sawicz »

Na Pikniku lotniczym w Łasku w tamtym roku suka "7309" miała pod kadłubem 4 belki. Ale faktycznie teraz już nie lata się w takim wariancie.
Obrazek
ODPOWIEDZ