Miły widok :)
Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi
Tak, 'Papuga' śmigała dziś cały czas w godzinach południowych nad Poznaniem. Szkoda tylko że trochę daleko od możliwości mojego obiektywu w aparacie. A jak już tak ładnie ustawiła się w wirażu i w miarę blisko, to byłem już w pracy i niestety bez aparatu ( bo jeszcze szefostwo, oskarżyłoby mnie o szpiegostwo przemysłowe ) Troszkę się wkurzyłem, a jeśli będzie z 'Papugą' tak jak napisali w SP to trzeba ją focić, póki jeszcze śmigaWilq pisze:A ja widziałem L-410, tzn Papugę (jest o niej w najnowszym numerze Skrzydlatej!) dziś, jak wracałem ze szkoły .
- fly_jabko
- Prawie moderator!
- gadu: 4204020
no u mnie po kilku dniach ladnego lataniia panuje dosc intrygujaca cisza(przed burza) ale mam nadzieje ze to tylko przez pogode i ze nadejda te dni sloneczne i piekne... i ze ujrze nad ma glowa jakis airplane... a ta swoja droga fajnie by bylo ujrzec jusch F-16 na swoim niebie (z pod znaku kruka oczywiscie...)
- fly_jabko
- Prawie moderator!
- gadu: 4204020
mowie wam to bylo wczoraj...
az trudno mi to opisac... poprostu musieli byscie sami to ujzec...
siedze sobie na dzewie ( tak na dZewie) i widze...
ziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..............
leci sobie para Ts-11 "iskra" o zachodzie slonca... cos nieesamowitego, cudny widok........!!!!!!!!!!!
pozdro Albercik
az trudno mi to opisac... poprostu musieli byscie sami to ujzec...
siedze sobie na dzewie ( tak na dZewie) i widze...
ziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..............
leci sobie para Ts-11 "iskra" o zachodzie slonca... cos nieesamowitego, cudny widok........!!!!!!!!!!!
pozdro Albercik
ja parę dni temu słyszałem (niestety nie widziałem... ) Iskry, ale nie zwykłe, tylko w panterkę. Od razu mówię, że Iskry w panterkę brzmią tak samo jak zwykłe Iskry , ale tego samego dnia i mniej więcej o tej samej godzinie, gdy ja je słyszałem, pewien zaufany informator (Ojciec kumpla, nawiasem mówiąc, forumowego Viper One ), powiedział o takich właśnie Iskrach startujących z Krzesin.
Tylko co u nas robią Iskry w kamuflażu??? Czyżby to te morskie co tu kiedyś były?
Tylko co u nas robią Iskry w kamuflażu??? Czyżby to te morskie co tu kiedyś były?
- Witold Łożyński
- Wyróżniony!
- gadu: 4717552
- Kontakt:
Eeee, Witek znów coś pokręcił pewnie znowu z kimś rozmawiał klepiąc w klawiaturkę i stąd ten 'Zonk'. Iskry oczywiście były siemirowickie Co do bytności nad naszym morzem, to nie wierzę, że będąc w Darłowie lub okolicy nie widzieliście nigdy przelatującej Iskry. Ja sam będąc w Dźwirzynie widziałem jak para Iskier śmignęła niziutko nad nadmorskim lasem sosnowym, tak na oko na około 150-200 metrach. Piękny to był widok, szkoda że aparat leżał w zamkniętym pokoju
- Witold Łożyński
- Wyróżniony!
- gadu: 4717552
- Kontakt:
Witam panów. Moje okienka wychodzą na samo podejście do lądowania na ławice(ok1km od pasa). Z internetu wydrukowałem sobie rozkład lotów i tak śledze czy są zgodnie z planem .:d Ale dzisiaj troszke zostałem zaskoczony bo ok 15:30 widziałem startującego, rządowego TU-154 (Ciekawe co tutaj robił, moze prezydent do Kulczyka na kawe przyjechał :d). A mówiąc o samolotach wojskowych, to gdy mieszkałem w Świdwinie, od lotniska oddzielał mnie mały lasek, wiec gdy samoloty startowały to całe szyby się trzęsły. A w nocy jakie cudne widowki.... wylatujący ogień z dopalaczy. Bajka, życzę wam wszystkim, żebyście zabaczyli na żywo lecący samolot, oczywiście i żeby one częściej latały.:d