Miły widok :)

Wszystkie wartościowe tematy stricte lotnicze mniej pasujące do innych działów.

Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi

Ghost

Post autor: Ghost »

Zaobaczymy co da się zrobić hehe. Ja te samoloty ostatni raz na niebie widziałem podczas NAM03 i z przyjemnością zabaczyłbym je raz jeszcze 8)
Wilq

Post autor: Wilq »

A ja widziałem L-410, tzn Papugę (jest o niej w najnowszym numerze Skrzydlatej!) dziś, jak wracałem ze szkoły :) . Leciała na ławicę, ale nie miała zamiaru lądować, bo nie leciała w osi pasa. Chyba, że chciała lądować na polu dla samolotów prywatnych... Kto ich tam wie :)
Awatar użytkownika
Płetwa
Super aktywny
Super aktywny

Post autor: Płetwa »

Wilq pisze:A ja widziałem L-410, tzn Papugę (jest o niej w najnowszym numerze Skrzydlatej!) dziś, jak wracałem ze szkoły :) .
Tak, 'Papuga' śmigała dziś cały czas w godzinach południowych nad Poznaniem. :D Szkoda tylko że trochę daleko od możliwości mojego obiektywu w aparacie. :( A jak już tak ładnie ustawiła się w wirażu i w miarę blisko, to byłem już w pracy i niestety bez aparatu ( bo jeszcze szefostwo, oskarżyłoby mnie o szpiegostwo przemysłowe :wink: ) Troszkę się wkurzyłem, a jeśli będzie z 'Papugą' tak jak napisali w SP to trzeba ją focić, póki jeszcze śmiga :D
Awatar użytkownika
fly_jabko
Prawie moderator!
Prawie moderator!
gadu: 4204020

Post autor: fly_jabko »

no u mnie po kilku dniach ladnego lataniia panuje dosc intrygujaca cisza(przed burza) ale mam nadzieje ze to tylko przez pogode :wink: i ze nadejda te dni sloneczne i piekne... i ze ujrze nad ma glowa jakis airplane... :mrgreen: a ta swoja droga fajnie by bylo ujrzec jusch F-16 na swoim niebie (z pod znaku kruka oczywiscie...)
Awatar użytkownika
fly_jabko
Prawie moderator!
Prawie moderator!

mowie wam to bylo wczoraj...
az trudno mi to opisac... poprostu musieli byscie sami to ujzec...
siedze sobie na dzewie ( tak na dZewie) i widze...
ziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..............
leci sobie para Ts-11 "iskra" o zachodzie slonca... cos nieesamowitego, cudny widok........!!!!!!!!!!!

pozdro Albercik ;)
Awatar użytkownika
fly_jabko
Prawie moderator!
Prawie moderator!

to bylo naprawde Ql
Ghost

Ja widziałem wczoraj lądowanie iskier parą o zachodzie słońca, żeby tego było mało to trzymałem w ręku idealnie schłodzoną Warkę Strong. To była idealna chwila dla spottera 8)
Wilq

ja parę dni temu słyszałem (niestety nie widziałem... :( ) Iskry, ale nie zwykłe, tylko w panterkę. Od razu mówię, że Iskry w panterkę brzmią tak samo jak zwykłe Iskry :D , ale tego samego dnia i mniej więcej o tej samej godzinie, gdy ja je słyszałem, pewien zaufany informator (Ojciec kumpla, nawiasem mówiąc, forumowego Viper One :) ), powiedział o takich właśnie Iskrach startujących z Krzesin.
Tylko co u nas robią Iskry w kamuflażu??? Czyżby to te morskie co tu kiedyś były?
Awatar użytkownika
Witold Łożyński
Wyróżniony!
Wyróżniony!
gadu: 4717552
Kontakt:

Post autor: Witold Łożyński »

potwierdzam byla to ta morska z Darłowa, ladawaly od 11
te typowe Krzesinskie tez lataly
1 napewno a 2 moze niezostaly przemalowane (na szczescie)
loty trwaly jeszcze po zmroku... piekny widok
Wilq

Czy aby jesteś pewien, że w Darłowie jest jednostka Iskier???????? Tamta baza jest chyba tylko helikopterowa. Jeśli jesteś pewien, to poproszę jakieś dowody, bo inaczej nie uwierzę :) (15 lat jeżdżę tam na wakacje nigdy nie słyszałem, ani nie widziałem tam żadnego odrzutowca).
Ghost

Jestem tego samego zdania co Wilq. Z tego co wiem to tam stacjonują tylko śmigłowce.
Awatar użytkownika
Płetwa
Super aktywny
Super aktywny

Post autor: Płetwa »

Eeee, Witek znów coś pokręcił :wink: pewnie znowu z kimś rozmawiał klepiąc w klawiaturkę i stąd ten 'Zonk'. Iskry oczywiście były siemirowickie :D Co do bytności nad naszym morzem, to nie wierzę, że będąc w Darłowie lub okolicy nie widzieliście nigdy przelatującej Iskry. Ja sam będąc w Dźwirzynie widziałem jak para Iskier śmignęła niziutko nad nadmorskim lasem sosnowym, tak na oko na około 150-200 metrach. Piękny to był widok, szkoda że aparat leżał w zamkniętym pokoju :(
Awatar użytkownika
Witold Łożyński
Wyróżniony!
Wyróżniony!
gadu: 4717552
Kontakt:

Post autor: Witold Łożyński »

bez komentarza!!!! a juz sie moze zamkne......... :( :oops: a przede wszystkim bede uwazniej pisal posty...
Awatar użytkownika
fly_jabko
Prawie moderator!
Prawie moderator!

no ja obserwujac te maszynki to miale pod slonce i widzialem "czarne" iskry wiec kamuflazu opisac niestety nie moge, ale i tak to byl piekny widok...

pozdro
Yankee

Post autor: Yankee »

Witam panów. Moje okienka wychodzą na samo podejście do lądowania na ławice(ok1km od pasa). Z internetu wydrukowałem sobie rozkład lotów i tak śledze czy są zgodnie z planem :) .:d Ale dzisiaj troszke zostałem zaskoczony bo ok 15:30 widziałem startującego, rządowego TU-154 (Ciekawe co tutaj robił, moze prezydent do Kulczyka na kawe przyjechał :d). A mówiąc o samolotach wojskowych, to gdy mieszkałem w Świdwinie, od lotniska oddzielał mnie mały lasek, wiec gdy samoloty startowały to całe szyby się trzęsły. A w nocy jakie cudne widowki.... wylatujący ogień z dopalaczy. Bajka, życzę wam wszystkim, żebyście zabaczyli na żywo lecący samolot, oczywiście i żeby one częściej latały.:d
ODPOWIEDZ