nad Łaskiem kierunek --> Singapur (tak myślę bo to chyba nie czarter )
Muszę wam tylko powiedzieć że ja tutaj nigdzie nie widzę A380, tak jak pisałem kawałeczek wcześniej - Qantas na A380 leci nad PL w środy rano SYD-SIN-LHR jako QF 31 i wraca popołudniu tego samego dnia jako QF32 i zazwyczaj powrotny lot przebiega w okolicy UL980 czyli tak jakoś w kierunku Łodzi i to by się zgadzało.
Co do lotów Qantasa to zwykle są to loty z Sydney ( oraz Melbourne) przez Singapur, Bangkok lub Hong Kong do Londka Zdrój i później wracają tak samo.
Ten samolot na zdjęciu to o ile jest to QF32 to VH-OJM i jest to bez wątpienia Boeing 744.
cyfer pisze:
Muszę wam tylko powiedzieć że ja tutaj nigdzie nie widzę A380
Mi też nie podobał się ten czerwony winglet ale że nie specjalizuje się w rozpoznawaniu samolotów "od dołu" to nie wnikałem.
Fotę podesłałem tylko dlatego że była wyraźna Swoją drogą to jedyna przelotówka którą mam na kompie. Chyba zacznę robić ich fotki częściej, bo jest co
cyfer pisze:
UL980 czyli tak jakoś w kierunku Łodzi i to by się zgadzało.
Zaciekawiłeś mnie i wg mapki z AIP ciężko mi stwierdzić czy leciał 980 czy 871.
cyfer pisze:
Ten samolot na zdjęciu to o ile jest to QF32
A jest coś innego co mogło być na Łaskiem o godz. 15:16 ?
Wiesz... fotka jak fotka - ja też nie mam żadnego super aparatu i broń boże nigdy nie oceniam jakości czy czegoś w tym rodzaju.
Te 871 to raczej nie ten kierunek nawet te UL980 tak różnie pasuje, ale to mniej istotne - poprostu leciał do Singapuru
Raczej żaden inny 747 Qantasa o tej porze nie leciał także stawiam wszystkie żołędzie że to QF32- bo to jego pora Odlot 13:15 czasu londyńskiego, czyli 14:15 naszego i około godzinki i jest u nas- tak plus/minus.
Sawicz pisze:Ktoś się podejmie identyfikacji ? Leciał z wschodu na zachód nad EPPW.
Troszkę mi za krótki jak na A346 prędzej A343 ale skąd - dokąd trudno powiedzieć. Zakładając jednak że to A346 to 26.05 leciały:
1.SYD-HKG-LHR G-VWKD VS0201 (dość prawdopodobny)
2.DEL-LHR G-VWEB VS0301
3.PVG-LHR G-VWEB VS0251