Konkurs może zakończony, ale rzecz nie wyjaśniona: skąd zrobiono to zdjęcie? Miłosz obstawia samolot. Prawdę mówiąc ja też. A jak było naprawdę?
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
No zatem jedyne co mi na myśl przychodzi w tamtej okolicy to komin elektrociepłowni Karolin.
Ale zdjęcie swoją drogą musiało być na zoomie
PS. Spot, jak można się tam dostać? Jakby co mój mejl zawsze do dyspozycji...
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
diskacz pisze:Fajnie by tam łapało się samoloty na skanerek
Zamontować tam dipol, skanerek, ustawić go żeby skanował wszystkie częstotliwości, które nas interesują i podłączyć pod antenę nadawczą tak żebyśmy mogli sobie odebrać sygnał już na jednej częstotliwości na nasze skanerki
Nie przyglądałem się temu kominowi, ale możecie być pewni, że większość, o ile nie wszystkie obiekty tego typu, już dawno zajęte są przez różne instalacje antenowe. W takim polu elektromagnetycznym można jak sądzę zapomnieć o odbieraniu czegokolwiek... (przynajmniej szerokopasmowo i dookólnie)
Poza tym, 4061, trzeba by to nadawać. A nie mając pozwolenia do dyspozycji pozostaje jedynie CB. A z kolei retransmitowanie łączności radiowej lotniczej już na pewno podpada pod jakieś paragrafy...
Ostatnio zmieniony 13 sty 2008, 20:07 przez Spitfire, łącznie zmieniany 1 raz.
Spot, uzupełniałem swój post, gdy ty się dopisywałeś... Doczytaj proszę.
Doczytałem Spitfire
Oczywiście, że nie ma takiej możliwości. Myślę, że wszystkie powyższe posty, łącznie z moim można potraktować w kategorii pół żartem/pół serio.
Pozdrawiam