Miły dźwięk ;)
Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi
Re: Miły dźwięk ;)
A u mnie za oknem (Poznań) od rana hangary pootwierane i huczy aż miło od samego rana. Właśnie 2 sztuki wróciły do gniazda.
Żaden ze mnie spoter... raczej podglądacz/oglądacz.
Miło, ale i dziwnie (podejrzanie?
) zahuczało w okolicach Grodziska Wlkp. Dziś wg. AUP nocne więc godzinka ok 1700 nie dziwi, ale w tym miejscu rzadko słychać schodzące na ławice/Krzesiny samoloty. Pewnie udziela mi się psychoza agresji "związku radzieckiego" Ale było słychać wyraźnie (mimo, ze było jasno a chmury dość wysoko nie mogłem wypatrzeć nic) co najmniej cztery maszyny w równych odstępach, wyraźne zejście - niskie, jałowe obroty z powolnym gwizdem turbiny z kilkukrotną wyraźnie słyszalną koręktą ciągu z kierunku zachodniego. Może to wina pogody, zachmurzenia ale dźwięk był wyraźniej niższy, bardziej basowy niż ten który zawsze słyszałem spod F-16 i ta turbina... Ale grzmiało ładnie 

Za chmurami na poznańskim niebie zagrała piękna muzyka -wysoki przelot ANa-12.
Dawno już nikt nic nie słyszał
Dziś przed 18-stą nad Lesznem mocno zahuczało

Dziś przed 18-stą nad Lesznem mocno zahuczało

Stowarzyszenie Miłośników Lotnictwa Wojskowego „KRZESINY”
"Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać." Antoine de Saint-Exupery
"Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać." Antoine de Saint-Exupery
Sobota i miły dźwięk
Parka F-16 zmierzająca do Szymanowa ładnie grzmiała nad Lesznem
O 13:10 mają tam przelot więc może na powrocie ich wypatrzę bo teraz chmurki i deszczyk.

Parka F-16 zmierzająca do Szymanowa ładnie grzmiała nad Lesznem

O 13:10 mają tam przelot więc może na powrocie ich wypatrzę bo teraz chmurki i deszczyk.
Dziś niedziela, o 12:40 miły dźwięk nad Lesznem - wnioskuję że to para dyżurna. Ktoś jeszcze widział lub słyszał?
-
- Admin forum.krzesiny.org.pl
- gadu: 0
Przeszli mi na głową "chwile" wcześniej, ale trochę dziwny kierunek startu jak na parę dyżurną.Rush pisze:Dziś niedziela, o 12:40 miły dźwięk nad Lesznem - wnioskuję że to para dyżurna. Ktoś jeszcze widział lub słyszał?
Zawsze startują na wschód nie zachód.
A ja ich widziałem jak przyszli" na lotnisko z powrotem. Takiego kosiaka to airszole nie uświadczysz.
-
- Admin forum.krzesiny.org.pl
- gadu: 0
Komin cały ?Xlem pisze:A ja ich widziałem jak przyszli" na lotnisko z powrotem. Takiego kosiaka to airszole nie uświadczysz.
cały, wzięli mnie w "dwa ognie".
Dobrze postawiliście te swoje kominy, pełny monitoring na obu kierunkach.
Dzięki za info.
Dzięki za info.