powiem jedno - tak jak dzisiaj zachuczalo nad moja forma to jeszcze nigdy, HHUUUKKK!!!! niesamowity, nie widzialme ale slyszalem i mialem wrazenie ze robi swiece centralnie nad firma malo sie nie os(ł)ałem z wrażenia
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
Dźwięk był super tylko dla sympatyków lotnictwa. Dla pozostał7ch (większości) mieszkańców Poznania był uciążliwy i zwracający ich uwagę - zadzierający głowy do góry. Niestety z rozmów wiem, że głównym skutkiem jest wzrost solidarności z mieszkańcami Marlewa i okolic.
Na mnie patrzą jak na wariata, kiedy mieszkam w pobliżu i wszystkie przelatują mi nad domem i że to nam (także żonie) wcale nie przeszkadza.
Wracałem dziś ze szkoły, gdzie załatwiałem ostwatnie sprawy z praktykami i przez pół drogi, czyli ok. 10 minut było słychać RD-33... Wystawili MiGa na hamownię i testowali silnik(i). A jeszcze wiatr sprzyjał i dźwięk pięknie na miasto szedł...
Czyżby Piaggio właśnie przeleciał nad centrum na EPPO? Może to ktoś potwierdzić?
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
Strasznie zazdroszczę mojej koleżance, mieszka w wiosce oddalonej 10 km od mojego miasta i często słyszy samoloty . Jakiś czas temu ( dokładnie godzine temu )dostałam smsa, że jak szła do sklepu, słuchała głośno muzyki i nagle ziemia się zatrzęsła aż się przestraszyła. Kiedyś ją budziły w środku nocy. Prawie codziennie mnie informuje i opowiada, że słyszała jak coś przelatuje już jej zapowiedziałam, że przeprowadzam się do niej
Rush pisze:A wiesz Magda, ja to wcale nie sypiam bo u mnie całymi nocami coś lata na dopalaczach, no huuuuuuk nie z tej ziemi.
Tobie też zazdroszczę . Godzinę temu dostałam kolejnego smsa od koleżanki, że znowu coś leci, wyszłam nawet na dwór( bez butów ale to pomińmy ) ale usłyszałam tylko delikatny, cichutki dźwięk i nie jestem pewna, raczej wątpię żeby to był samolot. U niej się wszystko trzęsie.
prowadź dziennik z godznami lotu (jeśli nie jestes pewna skad latają i w aup nie możesz sprawdzić) aż dostrzeżesz powtarzalność, masz duże szanse ze trafisz rowerek i 1okm powinnaś w 20 minut pokonać Rush niespanie całymi nocami jest bardzo niezdrwe... ty lepiej gdzieś sie przeprowadź... to dla twojego dobra oczywiście... hm... nie chcesz sie zamienic? na jakieś... 10lat??
fly_jabko pisze: Rush niespanie całymi nocami jest bardzo niezdrwe... ty lepiej gdzieś sie przeprowadź... to dla twojego dobra oczywiście... hm... nie chcesz sie zamienic? na jakieś... 10lat??
a nie napisałem że sąsiedzi się skarżą... to LOMAC tak miło dźwięczy po nocach
a tak poważnie to kiedy Jaszczompiki lecą w kierunku Świętoszowa to słyszę jak huczą ale ich nie widzę.
Pozdr