Kółko miłośników Mi-2
Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi
Re: Kółko miłośników Mi-2
LPR Płock. Mi2 SP-SXG
Pozdrawiam Pana pilota który pozwolił nam zrobic te zdjęcia (ten Pan był w tym roku Dyrektorem organizacyjnym Góraszki)
,
Pozdrawiam Pana pilota który pozwolił nam zrobic te zdjęcia (ten Pan był w tym roku Dyrektorem organizacyjnym Góraszki)
,
- szturmowik
- Aktywny!
Mi-2 z 2 grupy poszukiwawczo-ratowniczej z Mińska Mazowieckiego ; Łódź, róg Alei Włókniarzu i ul. 6 Sierpnia na terenie komendy WKU ; stan na 06.09r.
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title.
- Grzes
- Prawie moderator!
- gadu: 0
Gdy ten Mi-2 służył w Mińsku nie było tam jeszcze 2.GPR, a jedynie jednostka SAR.szturmowik pisze:Mi-2 z 2 grupy poszukiwawczo-ratowniczej z Mińska Mazowieckiego
W malowaniu śmiglaka ciekawostka: biało-czerwona wstęga na belce. Kto wie co oznaczała?
Robi się Su-7U... i 100 innych modeli
W tamtym roku ten śmiglak stał jeszcze w hangarze GOT-u i czekał na żyletki.
- szturmowik
- Aktywny!
śmigłowce NJW miały niebiesko-białe wstęgi na belkach ogonowych ,a niektóre też szachownice na niebieskim tle z tego co mi wiadomo, a jeśli chodzi o ten egzemplarz to został on dostarczony na teren tego "skansenu" pod koniec lutego bieżącego roku;
zdjęcia z łódzkiej gazety :
aaaaa... co oznacza ta wstęga, zapytam nieśmiało?
zdjęcia z łódzkiej gazety :
aaaaa... co oznacza ta wstęga, zapytam nieśmiało?
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title.
- Grzes
- Prawie moderator!
- gadu: 0
Biało czerwone wstęgi nosiły śmigłowce 42.eskadry lotnictwa łącznikowo-transportowego stacjonującej na Warszawskim Bemowie. Jednocześnie biało-czerwone końcówki miały samoloty tam latające (np. TS-11 Iskra)
Robi się Su-7U... i 100 innych modeli
Noo, i stąd moja pomyłka.Grzes pisze:stacjonującej na Warszawskim Bemowie
- szturmowik
- Aktywny!
- Pawel_2404
- Aktywny!
- gadu: 4916526
Coś ode mnie z wycieczki do Dęblina
http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=14764" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=14764" onclick="window.open(this.href);return false;
A oto kilka moich starzałów , działo się to podczas ćw. Anakonda2006 na lotnisku Ziemsko, poligon Drawski