F-16 wywołały wybuch wulkanu :)

Tematy zdezaktualizowane, zdublowane, błędnie założone, itp.

Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi

Zablokowany
Awatar użytkownika
czachus
Wyróżniony!
Wyróżniony!
gadu: 1666152

F-16 wywołały wybuch wulkanu :)

Post autor: czachus »

Źródło:

http://wiadomosci.onet.pl/1840318,12,item.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dwa F-16 "prawie obudziły" wulkan

F-16

Panikę pod Wezuwiuszem wywołał olbrzymi huk, jaki rozniósł się tam rano. Setki mieszkańców Neapolu i pobliskich miejscowości dzwoniły do sił porządkowych i służb ratunkowych, informując o niepokojącej aktywności wulkanu.
Okazało się jednak, że to nie wulkan był przyczyną straszliwych grzmotów, ale dwa myśliwce F-16, które przekroczyły barierę dźwięku.

Wszystkie służby w rejonie wulkanu zostały postawione w stan alarmu przez przerażoną ludność.

Na miejsce podążyło natychmiast wojsko i jednostki Obrony Cywilnej, które zapewniły, że huk nie wydobywał się z wulkanu. Nie stwierdzono żadnego dymu ani najmniejszego wzmożenia aktywności wulkanu. Mieszkańców okolicy, którzy w panice wylegli na ulice, poproszono o powrót do domów.

Nieco później ustalono, że huk wywołały dwa myśliwce, które przekroczyły barierę dźwięku nad Zatoką Neapolitańską. Dowództwo lotnictwa wojskowego wyjaśniło, że maszyny ruszyły w pogoń, otrzymawszy sygnał o podejrzanym samolocie lecącym w tym rejonie. Okazało się, że był to cywilny samolot białoruski, który wystartował z Libii i leciał do Austrii. Po zidentyfikowaniu samolotu wojskowe maszyny wróciły do bazy.

Nieźle dali czadu :P
"...Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." - Albert Einstein
Awatar użytkownika
eNwings
Prawie moderator!
Prawie moderator!
gadu: 11935913

Re: F-16 wywołały wybuch wulkanu :)

Post autor: eNwings »

3ci raz dzisiaj o tym słysze na tym forum :lol:

p.s. Jak dla mnie codziennie mogliby nad moim miastem przekraczać bariere dźwięku... 8)
ObrazekObrazek
Yeah, all you f@ckers wish you flew the Viper ** More than just a job! It's a state of being.......
Awatar użytkownika
czachus
Wyróżniony!
Wyróżniony!
gadu: 1666152

Re: F-16 wywołały wybuch wulkanu :)

Post autor: czachus »

No to zabłysnąłem... :(
Faktycznie-przepraszam
"...Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." - Albert Einstein
Zablokowany