Ostatnio zmieniony 03 lis 2007, 16:37 przez Spitfire, łącznie zmieniany 1 raz.
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
Właśnie przed chwilą podchodził na Ławice Piaggio Avanti.
Dźwięk tego samolociku oraz jego wygląd zaliczam do jednych z najpieękniejszych a zarazem niesamowitych na naszym niebie.
Xlem pisze:Właśnie przed chwilą podchodził na Ławice Piaggio Avanti. Dźwięk tego samolociku (...) zaliczam do (...) niesamowitych na naszym niebie.
Zgadza się, podchodził. Dźwięk zaiste niesamowity! A swoją drogą raz po raz u nas gości. Czy to zawsze ten sam egzemplarz? Ma ktoś jakąś fotkę, reg? A on prywatny czy jaki?
Fly – zazdroszczę! To jak: wybierasz się swym wozem do Powidza? (nie żebym się podmawiał...) A może już nie musisz?
no widok i dźiwk niesamowity... auto narazie u blacharza... byłem dziś tam i prace dalekie są do końca... a furą starego to koszmar... pali 11/100 beny wiec drogo... :/
Jest to samolot transportu medycznego służący do transportu rannych i chorych pomiędzy ośrodkami medycznymi (lotniskami). Stąd też często odwiedzają nasze lotniska. Samoloty są eksploatowane bardzo intensywnie przynosząc korzyści nie tylko w zdrowiu pacjentów ale także w kosztach osób chorych - szczególnie z zagranicy.
Aktualnie posiadamy dwa egzemplarze SP-MXH i SP-MXI.
Gdzieś wyczytałem (chyba SP), że starszy (SP-MXH) miał wiosną incydent lotniczy w Gdańsku i nie wiem czy już powrócił do latania.
Na marginesie; szkoda, że sprawy nowych śmigłowców sanitarnych nie udało sie tak sprawnie i bez mieszania w nią polityków załatwić. W końcu chodzi o nasze bezpieczeństwo.
Xlemie, wielkie dzięki – odpowiedź po prostu profesionalna!
Edit: 13:24 pięęękny huk na miastem! Chyba jakiś nawrót albo coś! Po godzinie wnoszę, że to efy! O i znów: 13:28!
Dzisiaj eFy chyba latały nad Żarami. Mieliśmy alarm pożarowy i cała szkoła była na zewnątrz coś bardzo głośnego przelatywało, na początku zaczęłam się oglądać bo może coś mi się wydaje a to jakiś pojazd ale miałam cichą nadzieje że to odrzutowiec i na to wygląda. Spośród śmiechów i krzyków typu: „gdzie dyrektor, ratujmy dyrektora!” czy „ mamy rannych!", „ zimno mi!”„ jestem głodna!”, „ mogłem iść do sklepiku” wyraźnie było słychać „ten” dźwięk. Zawracał chyba 3 razy, niestety nic nie widziałam, dlatego zamieszam to tutaj a nie miłych widokach. Ostatni raz słyszałam podobny dźwięk w pierwszy tydzień szkoły na historii
Coś zahaczyło o Siedlce. Siedziałem na wykładzie z historii literatury amerykańskiej i nagle usłyszałem nisko coś odrzutowego. Pewnie MiG. W ogóle byłem średnio przytomny i myślałem, że mi się przyśniło ale mam świadków, którzy potwierdzili coś głośnego odrzutowego.