Czy FORUM umiera?
Moderatorzy: Sawicz, martin, Xlem, Drzemi
-
Spoterek
- Prawie moderator!

- gadu: 0
Czy FORUM umiera?
Dzień dobry wszystkim. Wątek zakładam w celu poruszenia bardzo mnie nurtującego tematu... Bardzo mnie martwiącego... Znikomej od jakiegoś w sumie już dłuższego czasu - aktywności forumowiczów. Wiele newralgicznych wątków jest tak zakurzonych, że aż strach tam zaglądać... Wieje pustką, a daty jakie widnieją przy postach dają świadectwo katastrofy, jaka się tu dokonuje...
Pytanie moje jest takie? Z czego to wynika? Co się stało, że to forum kiedyś naprawdę żywe - aktywne...
Zamienia się w cmentarzysko postów postaci - jakby z innego świata...
Jeśli ktoś tu zagląda jeszcze ze starszych użytkowników...
Ale także tych nowszych - młodych stażem...
Będę bardzo wdzięczny za znak życia...
I napisanie choćby krótko...
Na temat przyczyn...
Tego stanu...
Rzeczy...
Pytanie moje jest takie? Z czego to wynika? Co się stało, że to forum kiedyś naprawdę żywe - aktywne...
Zamienia się w cmentarzysko postów postaci - jakby z innego świata...
Jeśli ktoś tu zagląda jeszcze ze starszych użytkowników...
Ale także tych nowszych - młodych stażem...
Będę bardzo wdzięczny za znak życia...
I napisanie choćby krótko...
Na temat przyczyn...
Tego stanu...
Rzeczy...
- Leszek.Sz.
- Super aktywny

- gadu: 5452830
Re: Czy FORUM umiera?
Fakt, kiedyś był większy ruch. Wszystko się kiedyś kończy
- suter
- Prawie moderator!

- Kontakt:
Jeszcze forum nie zginęło póki my żyjemy...
- Grzes
- Prawie moderator!

Spoterek, to wszystko o czym piszesz właściwie już się dokonało.
Funkcjonują jeszcze 2-3 tematy... wszystko.
W tym roku minie 10 lat jak jestem na tym forum.
Myślę, że mogę pokusić się o małe podsumowanie...
Jego złote lata to był niewątpliwie czas, gdy było częścią strony 3.elt "Poznań".
Od chwili przejęcia przez smlw zaczęła się (niestety) równia pochyła.
Można by tu sporo pisać, pisać i pisać, ale wystarczy zajrzeć w dwa martwe miejsca:
SMLW "Krzesiny" - wątek oficjalny (ostatni wpis 29 sierpnia 2011 !!!)
oraz tu:
Strona internetowa SMLW
W skrócie - jaki pan taki kram.
Założenia były szumne i ambitne... Co zostało? Wejściówki do bazy i darmowe loty Herculesem dla "elity"...
Pewnie napisałem kontrowersyjnie, więc może ktoś odpowie
W tym roku minie 10 lat jak jestem na tym forum.
Myślę, że mogę pokusić się o małe podsumowanie...
Jego złote lata to był niewątpliwie czas, gdy było częścią strony 3.elt "Poznań".
Można by tu sporo pisać, pisać i pisać, ale wystarczy zajrzeć w dwa martwe miejsca:
SMLW "Krzesiny" - wątek oficjalny (ostatni wpis 29 sierpnia 2011 !!!)
oraz tu:
Strona internetowa SMLW
W skrócie - jaki pan taki kram.
Założenia były szumne i ambitne... Co zostało? Wejściówki do bazy i darmowe loty Herculesem dla "elity"...

Robi się Su-7U... i 100 innych modeli
- fly_jabko
- Prawie moderator!

- gadu: 4204020
Ja już w sieci nie istnieję proszę więc nie sugerować się moimi wypowiedziami.
Niestety Grześ ma rację,
Dlaczego forum żyło/ istniało? Genezą forum była dyskusja i ona kiedyś się toczyła - ktoś coś wiedział Ciekawe to mówił, ktoś nie wiedział to pytał i o dziwo dostawał rzeczowe odpowiedzi, a stała ekipa z forum nie była jakaś przeogromna ale dość zżyta - wspólne wypady pod płot, pokazy to wszytsko zaczynało się tu.
Teraz faktycznie forum włada SMLW, dzięki nim ono jeszcze w ogóle jest no bo utrzymanie serwera/domeny kosztuje. Ale również dzięki nim i ich zamkniętej części ono wymarło i zostało widmem...
SMLW prowadzi dziwną politykę totalnego embarga na jakiekolwiek informację których ma sporo... Tylko po co? Wielka tajemnica państwowa? A może pycha? My wiemy a frajerzy spod płotu nie i kij im w oko
Szkoda tylko że wiele tych informacji choć by z profilu 2SLT na facebooku samo wdziera się do ludzi, którzy kiedyś tam polubili profil a teraz im to wiadomo co...
Temu forum zawdzięczam wiele, pierwsze pokazy za granicą pierwszy "pod płot" z Witkiem, który wprowadził mnie w ten świat, pierwsza wizyta w bazie na lotach, atmosfera jak na żadnym innym forum, przyjaźnie na lata tu się zawiązały i naprawdę łza w oku sie kręci jak sie patrzy jak to usycha.
No ale w polskim internecie jest wiele tworów informacyjno-dyskusyjnych o tematyce lotniczej, więc po co ma ktoś tutaj zaglądać skoro niczego się nie dowie, a jak coś sie po wie to pada " i po co piszesz takie bzdury" "wiesz co by było jak by media sie dowiedziały?" No śmiech...
Niestety na innych forach czegos da się dowiedzieć, a w innych miejscach te super tajemnice same Ci przed oczy sie pchają...
Tak ja widzę przyczyny tego smutnego stanu,
A teraz znikam znów na kilka lat bo zaraz mi się oberwie
Pozdrowienia dla starych znajomych i przyjaciół tak przy okazji.
Niestety Grześ ma rację,
Dlaczego forum żyło/ istniało? Genezą forum była dyskusja i ona kiedyś się toczyła - ktoś coś wiedział Ciekawe to mówił, ktoś nie wiedział to pytał i o dziwo dostawał rzeczowe odpowiedzi, a stała ekipa z forum nie była jakaś przeogromna ale dość zżyta - wspólne wypady pod płot, pokazy to wszytsko zaczynało się tu.
Teraz faktycznie forum włada SMLW, dzięki nim ono jeszcze w ogóle jest no bo utrzymanie serwera/domeny kosztuje. Ale również dzięki nim i ich zamkniętej części ono wymarło i zostało widmem...
SMLW prowadzi dziwną politykę totalnego embarga na jakiekolwiek informację których ma sporo... Tylko po co? Wielka tajemnica państwowa? A może pycha? My wiemy a frajerzy spod płotu nie i kij im w oko
Temu forum zawdzięczam wiele, pierwsze pokazy za granicą pierwszy "pod płot" z Witkiem, który wprowadził mnie w ten świat, pierwsza wizyta w bazie na lotach, atmosfera jak na żadnym innym forum, przyjaźnie na lata tu się zawiązały i naprawdę łza w oku sie kręci jak sie patrzy jak to usycha.
No ale w polskim internecie jest wiele tworów informacyjno-dyskusyjnych o tematyce lotniczej, więc po co ma ktoś tutaj zaglądać skoro niczego się nie dowie, a jak coś sie po wie to pada " i po co piszesz takie bzdury" "wiesz co by było jak by media sie dowiedziały?" No śmiech...
Niestety na innych forach czegos da się dowiedzieć, a w innych miejscach te super tajemnice same Ci przed oczy sie pchają...
Tak ja widzę przyczyny tego smutnego stanu,
A teraz znikam znów na kilka lat bo zaraz mi się oberwie
Pozdrowienia dla starych znajomych i przyjaciół tak przy okazji.
Macie panowie rację... Niestety w mojej ocenie agonia już trwa i dotyka również SMLW. Rozkład zaczął się niestety zanim tu trafiłem i najlepszych lat nie miałem okazji doświadczyć.
Żaden ze mnie spoter... raczej podglądacz/oglądacz.
-
Spoterek
- Prawie moderator!

Podobno nic się nie kończyLeszek.Sz. pisze:Fakt, kiedyś był większy ruch. Wszystko się kiedyś kończy
Nic nie ma końca... Tak jak wszechświat jest nieskończony
Również niosąca nadzieję - w typowo suterowym stylu odpowiedź... Odpowiedź dyplomatyczna - łagodząca obyczaje i neutralizująca negatywne zjawiska, o jakich jest mowa w tym temacie : )suter pisze:Jeszcze forum nie zginęło póki my żyjemy...
Owszem... Forum istnieje i wielu z Jego użytkowników jeszcze żyje... Ale skąd taka zmowa milczenia...
-
Spoterek
- Prawie moderator!

Grzesiu! Może na wstępie wielkie dzięki za ten wielce mi rozjaśniający sytuację wpis.Grzes pisze:Spoterek, to wszystko o czym piszesz właściwie już się dokonało.
Trudno mi w to aż uwierzyć...
Święta prawda. W istocie tak było... Ja załapałem się na końcówkę tamtych czasów, mimo iż oficjalnie użytkownikiem jestem od roku 2007, Forum śledziłem od roku 2003, kiedy na Krzesinach kończyły swój żywot ostatnie Mikojany...Grzes pisze:Jego złote lata to był niewątpliwie czas, gdy było częścią strony 3.elt "Poznań".
No i natrafiłeś na betonGrzes pisze:W skrócie - jaki pan taki kram.
Wejściówki do bazy... Od początku się tego obawiałem... Forum posłużyło, jako dźwignia napędowa dla SMLW... Ludzie SMLW wyrośli na tym Forum, sam byłem członkiem SMLW, ale nigdy bym nie pomyślał, że powstanie SMLW będzie początkiem końca tego Forum... Tutaj ewentualnie ktoś się pojawi na chwilę - aby dostać się tam... Tylko czy "TAM" jeszcze istnieje...
Nie mniej wymowne jest to, że "ci" co się dostali tam(na wyższy poziom)przestali być tu... Zapomnieli o korzeniach?
Intruzów skutecznie zniechęcono do pobytu tutaj... A jak wiemy na układy nie ma rady...
Wg mnie początkiem końca była dymisja Spitfire, o którym mało kto tu chyba jeszcze pamięta...
A mimo pewnych wad, jakie każdy z nas ma - okres Jego urzędowania uważam, za jeden z bardziej jaskrawych w historii życia tego Forum... Spitfire nie pasował jednak do systemu i nawet on, jako członek SMLW - dał sobie spokój... Z powodu wyżej wspomnianych wejściówek na ten wyższy poziom - poziom za kolczatką... Człowiek z aparatem - na piedestale... Smutna prawda.
Później już zabrakło lidera, który by to wszystko dźwigał.. Moderacja Forum to naprawdę bardzo absorbujące zadanie i po Spicie, ja tu takiej osoby już nie widziałem... A w domu bez gospodarza... chaos...
Dla wielu ludzi tutaj - liczyła się zawsze idea... Obcowanie z lotnictwem - cieszenie się nim, bez próby żadnej gratyfikacji za to - od nikogo... Szkoda ogromna, że ten świat podpłotowy - ten świat taki bezinteresowny, partyzancki wręcz został wyparty przez świat w którym rządzą piksele... Sam pracuję na lotnisku i po latach stwierdzam, że ten samolot zza płotu ma ogromy urok i nie jest wcale gorszy od tego samolotu, który można dotknąć... czy wręcz pocałować...
Ale abstrahując już od wątku SMLW, przecież nie wszyscy są tam...
Czy wszyscy
Kto utrzymuje ten serwer
Ja go z chęcią utrzymam, ale niech on będzie wolny od chorych podziałów...
Niech szerzy się równość i życzliwość lotniczej braci... bez podziałów na kasty...
Wszyscy Użytkownicy Forum Są Równi
Niech Żyją WOLNOŚĆ !! RÓWNOŚĆ !! BRATERSTWO !!
-
Spoterek
- Prawie moderator!

I Tobie fly bardzo dziękuję, za ten post... Bez wątpienia obok Grzesia jesteś jednym z tych nielicznych świadków bezstronnych - pamiętających początki - rozwój... ewolucję... zmierzch i upadek...fly_jabko pisze:Ja już w sieci nie istnieję proszę więc nie sugerować się moimi wypowiedziami.
Co to znaczy nie istniejesz
Pięknie napisane... Szczera prawda... Jak widać Orłelowski "Folwark Zwierzęcy" nie tyczy się tylko komunizmu...fly_jabko pisze:Dlaczego forum żyło/ istniało? Genezą forum była dyskusja i ona kiedyś się toczyła - ktoś coś wiedział Ciekawe to mówił, ktoś nie wiedział to pytał i o dziwo dostawał rzeczowe odpowiedzi, a stała ekipa z forum nie była jakaś przeogromna ale dość zżyta - wspólne wypady pod płot, pokazy to wszytsko zaczynało się tu.
Taka to przywara człowieka, że z czegoś bardzo szczytnego, całkowicie niewinnego - potrafi, czy wręcz musi stworzyć coś, co totalnie odbiega od idei, jaka jego dziełu tworzenia przyświecała... Jaki wniosek? Ewolucja prowadzi donikąd - i każda bez wyjątku wielka cywilizacja ostatecznie upada... I każda następna upadać będzie...
fly_jabko pisze:Teraz faktycznie forum włada SMLW, dzięki nim ono jeszcze w ogóle jest no bo utrzymanie serwera/domeny kosztuje. Ale również dzięki nim i ich zamkniętej części ono wymarło i zostało widmem...
Masakra jakaś... Nie wierzę w to co czytam... Ewidentnie Matrix - analogia do całego świata jak dla mnie... Jest klasa kapłanów - wiedzących więcej niż motłoch. Wiedza jest limitowana. Aby wiedzieć więcej: trzeba się sprzedać. Kto chce być jak Prometeusz i dawać ludziom ogień - zostanie zgładzony... Proste i możemy to obserwować dziś...
Utrzymanie serwera/domeny kosztuje
No jeśli tak jest, to jest to doprawdy żałosne... Informacje? Wiedzą więcej niż Obamafly_jabko pisze:SMLW prowadzi dziwną politykę totalnego embarga na jakiekolwiek informację których ma sporo... Tylko po co? Wielka tajemnica państwowa? A może pycha? My wiemy a frajerzy spod płotu nie i kij im w oko...
Zawsze na tym Forum byłem poza obiegiem i takim zawsze pozostanę...
Gdybym mieszkał w Poznaniu, każdego dnia zdawałbym raporty z lotów, niezależnie od tego, czy z Krzesin latały by Suki, Elfy czy Muchy(szybowce) i na nikogo bym się nie oglądał... I dziwi mnie, że WŁAŚNIE TO zanika... I jak wygram w LOTTO co stanie się na dniach
Smutnie piszesz flyfly_jabko pisze:...więc po co ma ktoś tutaj zaglądać skoro niczego się nie dowie, a jak coś sie po wie to pada " i po co piszesz takie bzdury" "wiesz co by było jak by media sie dowiedziały?" No śmiech... Niestety na innych forach czegoś da się dowiedzieć, a w innych miejscach te super tajemnice same Ci przed oczy sie pchają...
Bardzo Ci dziękuję za Twoją wypowiedź : ) Bardzo mi pomogła...fly_jabko pisze:Tak ja widzę przyczyny tego smutnego stanu
Jak to na kilka latfly_jabko pisze:A teraz znikam znów na kilka lat bo zaraz mi się oberwie
Nie dramatyzujmy
Świat jest na tyle pięknie urządzony, że zawsze obok ciemności jest Światłość
I to Światłość świeci w ciemności
Dziękujemy w imieniu tych, którzy głosu tu nie zabrali... W imieniu wielkich nieobecnych...fly_jabko pisze:Pozdrowienia dla starych znajomych i przyjaciół tak przy okazji.
Również bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam...
Tych którzy odeszli, jak Spit, enW(Pat), Qna, Drzemi...
A także bzika, Walusia71, Sawicza, Bera, Witolda Łożyńskiego i wielu wielu innych braci lotniczej braci...
Krzychu ! Wiem, że nie zabrałem jeszcze głosu, niniejszym to czynię wywołany do tablicy.Spoterek pisze:Dziękujemy w imieniu tych, którzy głosu tu nie zabrali... W imieniu wielkich nieobecnych...[...]Sawicza.
Nie pamiętam od kiedy przestałem być aktywnym użytkownikiem tego forum, którego częścią czułem się od drugiej połowy 2007 roku (pomimo faktycznego wcześniejszego przeglądania jego zasobów). I od tego czasu udzielałem się w tematach o Sukach, później więcej w gadżeciarskich działach oraz kilku innych. Poza tym, że zawsze starałem się, żeby moja wypowiedź była jak najbardziej poważna, to atmosfera tego forum (swego czasu) była jak najbardziej na linii przyjacielskiej. Były miejsca na "luźne gadki" i zawieranie internetowych, a później realnych znajomości - przypominam, że z użytkownikiem Spoterek byłem pierwszy raz pod płotem lotniska 31.Bazy
Nastał jednak czas kiedy najważniejsi (nie boję się tego słowa) użytkownicy tego miejsca przestali się tu udzielać. Nie chcę wymieniać żeby o kimś nie zapomnieć. Ale wspominam z dumą czasy kiedy na forum dziennie pojawiało się kilkadziesiąt postów w wielu tematach i było po prostu z kim pogadać o tym, co nas wszystkich interesuje.
Osobiście zauważyłem po paru latach, że merytoryczny poziom forum upadł. Co raz mniej było już konkretów a więcej wojenek i dziwnych sytuacji.
Mimo wszystko, kończąc moją spontaniczną wypowiedź, zapewniam, że zaglądam tu praktycznie codziennie. To, że nie zostawiam śladu po sobie to wina braku odpowiedniego otoczenia jak filary tego forum, m.in. Fly, Grzes a także Ty. Znalazłoby się jeszcze paru...
Aaaa...zapomniałbym, że kiedyś wybrano mnie tu moderatorem. Za co do tej pory mogę podziękować osobom, które kliknęły za moją kandydaturą.
Przydałoby się zwołać realne spotkanie "starej gwardii" jednak wiadomym jest, że ludzie są rozrzuceni po Polsce i świecie.
Pozdrowienia dla znajomych !
- Leszek.Sz.
- Super aktywny

- gadu: 5452830
To jest myśl, zacznie się sezon to trzeba się skrzyknąć.Sawicz pisze: Przydałoby się zwołać realne spotkanie "starej gwardii"
-
martin
- Admin forum.krzesiny.org.pl
Na wstępie przepraszam, że dopiero teraz, ale brak czasu nie pozwalał wcześniej, co nie znaczy że nie czytałem tej dyskusji. Pojawiło się tu kilka "faktów" które wymagają komentarza, dziwi mnie tylko to z jakich ust padły
.
1. Zacznijmy od "wrogiego przejęcia forum" przez SMLW "Krzesiny", odczuwam tu pewne deja vu. Ale napiszę ponownie. Jak zapewne wiecie forum zostało założone przez Irona, wielka chwała mu za to, działało się to pod skrzydłami 31 Bazy, po pewnym czasie SP zlikwidowało lokalne serwery baz i forum trafiło w czarną dziurę centrali
, zaczęły się pady , znikały posty nawet z całego tygodnia. Iron nie miał na to wpływu. W pewnym momencie Dowódctwo SP stwierdziło że jest od obrony RP a nie utrzymywania forum internetowego (było też kilka innych powodów, ale to przy piwie).
Aby uratować chociaż coś, Iron wspólnie z dowódcą 31 Bazy wyszli z inicjatywą abyśmy przejęli forum, ale mamy na to tydzień , bo za tydzień nie będzie czego przenosić. Musiałem w tydzień załatwić serwer, nauczyć się tym administrować itp. Jak widać ta operacja się udała, pacjent przeżył a czyn na długo to się okaże.
2. Kto i za ile utrzymuje forum, oczywiście "Krzesiny", ile to kosztuje, na całe szczęście nic, bo bym nam składek nie starczyło na utrzymanie
. Domena jest nasza i tak musimy ją opłacać, serwer na całe szczęście jest utrzymywany za pomocą sponsoringu, tu należy dziękować mojemu pracodawcy.
Oczywiście w to nie wliczam czasu jaki na to poświęcam, a jest to kilkadziesiąt godzin rocznie, które mógłbym poświęć np. na zarabianie pieniędzy, dziecią albo dosypianiu. Zastawialiście się może dlaczego forum nie ma padów, nie pojawia się spam , niestety nie dzieje się to automagicznie, w szczytowym okresie ataku spamerów na fora internetowe, mieliśmy 200 nowych kont DZIENNIE, które trzeba było np. zweryfikować.
3. Zamknięta część forum , temat śliski jak skóra węża
kto miał węża w ręku ten wie
.
Tak, na tym forum istnieje część dostępna dla SMLW "Krzesiny", zdradzę Wam pewną tajemnice, to piekło ma 4 kręgi . Albert miałeś do tej części dostęp bardzo długo więc dobrze wiesz co tam się pojawiało. Ta cześć forum dotyczy spraw organizacyjnych stowarzyszenia i nie rozumiem dlaczego mielibyśmy jej nie mieć. Ale jeśli chcecie wiedzieć dlaczego Kasia nie mogła przyjść na spotkanie Zarządu, albo w które dni ja mogę się stawić, to może warto się nad tym zastanowić i odtajnić
4. Co do umierania forum to w terminie późniejszym, bo czas iść spać.
Marcin
1. Zacznijmy od "wrogiego przejęcia forum" przez SMLW "Krzesiny", odczuwam tu pewne deja vu. Ale napiszę ponownie. Jak zapewne wiecie forum zostało założone przez Irona, wielka chwała mu za to, działało się to pod skrzydłami 31 Bazy, po pewnym czasie SP zlikwidowało lokalne serwery baz i forum trafiło w czarną dziurę centrali
Aby uratować chociaż coś, Iron wspólnie z dowódcą 31 Bazy wyszli z inicjatywą abyśmy przejęli forum, ale mamy na to tydzień , bo za tydzień nie będzie czego przenosić. Musiałem w tydzień załatwić serwer, nauczyć się tym administrować itp. Jak widać ta operacja się udała, pacjent przeżył a czyn na długo to się okaże.
2. Kto i za ile utrzymuje forum, oczywiście "Krzesiny", ile to kosztuje, na całe szczęście nic, bo bym nam składek nie starczyło na utrzymanie
Oczywiście w to nie wliczam czasu jaki na to poświęcam, a jest to kilkadziesiąt godzin rocznie, które mógłbym poświęć np. na zarabianie pieniędzy, dziecią albo dosypianiu. Zastawialiście się może dlaczego forum nie ma padów, nie pojawia się spam , niestety nie dzieje się to automagicznie, w szczytowym okresie ataku spamerów na fora internetowe, mieliśmy 200 nowych kont DZIENNIE, które trzeba było np. zweryfikować.
3. Zamknięta część forum , temat śliski jak skóra węża
Tak, na tym forum istnieje część dostępna dla SMLW "Krzesiny", zdradzę Wam pewną tajemnice, to piekło ma 4 kręgi . Albert miałeś do tej części dostęp bardzo długo więc dobrze wiesz co tam się pojawiało. Ta cześć forum dotyczy spraw organizacyjnych stowarzyszenia i nie rozumiem dlaczego mielibyśmy jej nie mieć. Ale jeśli chcecie wiedzieć dlaczego Kasia nie mogła przyjść na spotkanie Zarządu, albo w które dni ja mogę się stawić, to może warto się nad tym zastanowić i odtajnić
4. Co do umierania forum to w terminie późniejszym, bo czas iść spać.
Marcin
- fly_jabko
- Prawie moderator!

- gadu: 4204020
Miałem i wiem, tak jak piszesz. I właśnie dlatego poruszyłem tą kwestie. I pamiętasz zapewne również, że kiedy zorientowałem się iż nadal mam tam dostęp nie będąc już w stowarzyszeniu sam do Ciebie napisałem, byś mnie zablokował. Owszem sprawy organizacyjne są wasze i nie powinny interesować ludzi nie zainteresowanych SMLW a nawet pewne osobniki zapewne spamowały by wasze tematy tego pokroju co utrudniało by pracę, więc jak najbardziej powinny być one tylko dla was, ale nie zaprzeczysz taż, że główna aktywność ludzi "najbliżej" bazy była/jest - od dłuższego już czasu jednak nie wiem co tam się dzieje, tylko "tam" tutaj życie przestało się toczyć. Logując się, pisząc post w waszej części chyba nie jest trudnością napisać coś tutaj? Wystarczyło napisać czasem kto przyleci, co się dzieję i i życie by się toczyło, wileu ludzi czekało by na jakieś wieści, które mieliście nieco wcześniej od reszty, pozwoliło by to czasem zaplanować czas i wpaść pod płot, raz na jakiś czas mogli byście zorganizować jakieś wejście dla nieco szerszej publiczkimartin pisze: Albert miałeś do tej części dostęp bardzo długo więc dobrze wiesz co tam się pojawiało.
Jest facebook, jest tweeter tam się to wszytsko pojawia i co? Można? Niestety czasem za późno lub nie każdy używa i dowaiduje sie po fakcie.
jestem przekonany, że przy standardowej aktywności na forum, ale udzielając się w większej ilości tematów rozruszaliście byście to forum nieco, choć wielu już bezpowrotnie przeniosło się w inne części internetu ale jak widać - choć by po mnie - nadal tu zagląda, a nawet przyznam się, że by nie razić pewnych osób swoim jestestwem piszę z innego nick'u ale pewnie to wiesz.
P. S.
Fajnie, że SMLW w końcu odłożyło aparaty i ruszyła jakaś inicjatywa, podoba mi się F-16 nad wartą, miło było zerknąć na znajome twarze w tv.
Witam po bardzo długiej przerwie co nie oznacza że mój zapał, podziw i szacunek do pilotów maszyn przelatujących nad moim balkonem (Luboń) zmniejszył się - wręcz przeciwnie. Ja od zawsze byłam sąsiadką lotniska w Krzesinach choć nie bezpośrednią. Moje korzenie rodzinne to Starołęka więc ruch samolotów z Krzesin usypiał mnie w kołysce
Dziś jakąś godzinę temu przelatywało nad moim balkonem (jak naliczyłam) 8 pięknych maszyn i jak zawsze powitałam je wszystkie wychodząc na swój balkon odprowadzając wzrokiem tak daleko jak się da. Podziwiam was od zawsze drodzy piloci z Krzesin i jestem wam wszystkim zawsze ogromnie wdzięczna, że pilnujecie naszego nieba. Pozdrawiam was wszystkich oraz całą 31BZT w Krzesinach.