"Aeroplan" ilustrowany magazyn lotniczy
Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi
Re: "Aeroplan" ilustrowany magazyn lotniczy
Masz rację udawało się. Ale żeby numer był ciekawy i dobrze dopracowany jedna grupa autorów nie zrobi tego co roku. Tym bardziej, że jak pisałem wcześniej tematy, które byłyby interesujące dla wiekszości odbiorców są bardzo obszerne i dość trudne logistycznie do "ogarnięcia" dla jednego autora. Pozostaje tylko dylemat robić cokolwiek, czy nic nie robić. Z tego też powodu nasz zespół postanowił "bawić się" podwójnymi numerami co dwa lata - czyli reasumują teraz kolej na nas. Myślę, że to co przygotowywujemy powinno sie spodobać, ale jak znam życie: raz tematu nie wyczerpie do końca, dwa znajdą się "jak zwykle bardzo zadowoleni", którzy zrobili by to lepiej.
- Grzes
- Prawie moderator!
- gadu: 0
Ja należę do tych, których wszystkie specjalne wydania Aeroplana o naszym powojennym sprzęcie cieszyły.
Wiadomo, ta tematyka to przeważnie bardzo obszerne działy (nie licząc Kani, Irydy czy Kamana) i trudno zebrać wszystko, a to co jeszcze lata to w ogóle jest "sytuacja rozwojowa".
Nie mniej jednak zebranie i wydanie jakiegoś materiału zawsze odbija się pozytywnie (nie słyszałem jakiegoś narzekania na wydane przez Was monografie naszego sprzętu).
Inną sprawą jest, że siedzicie we własnym sosiku i nie jesteście otwarci na współpracę z innymi.
To z pewnością pracy nie ułatwia (choć mogę się mylić).
Ja sam nie raz próbowałem zaoferować panu Bogdańskiemu swoje (i znajomych) fotki do wydawanych monografii, ale zostałem olany i nawet nie dostałem odpowiedzi odmownej.
Więc również podziękowałem...
Wiadomo, ta tematyka to przeważnie bardzo obszerne działy (nie licząc Kani, Irydy czy Kamana) i trudno zebrać wszystko, a to co jeszcze lata to w ogóle jest "sytuacja rozwojowa".
Nie mniej jednak zebranie i wydanie jakiegoś materiału zawsze odbija się pozytywnie (nie słyszałem jakiegoś narzekania na wydane przez Was monografie naszego sprzętu).
Inną sprawą jest, że siedzicie we własnym sosiku i nie jesteście otwarci na współpracę z innymi.
To z pewnością pracy nie ułatwia (choć mogę się mylić).
Ja sam nie raz próbowałem zaoferować panu Bogdańskiemu swoje (i znajomych) fotki do wydawanych monografii, ale zostałem olany i nawet nie dostałem odpowiedzi odmownej.
Więc również podziękowałem...
Robi się Su-7U... i 100 innych modeli
- Grzes
- Prawie moderator!
W tym roku DC-1 -2 -3 Dakota.
Mam wrażenie, że zespół się wypalił...
Mam wrażenie, że zespół się wypalił...
Moje wrażenia z lektury numeru poświęconego DC-3 znajdziecie tu:
http://lot-nisko.blog.pl/2016/01/24/dak ... eroplanie/
http://lot-nisko.blog.pl/2016/01/24/dak ... eroplanie/
Na gwiazdkę numer ze SMutkiem-2.
- Grzes
- Prawie moderator!
W sam raz do modelu, który ukazał się chwilę temu...