Nie no, nie podoba mi się to. Takie ładne te strefy w Powidzu. Znowu burzenie
W Poznaniu wybudowano nowe hangary dla F 16, ale stare po MiGach stoją do dzisiaj.
Spoterek pisze:W Poznaniu wybudowano nowe hangary dla F 16, ale stare po MiGach stoją do dzisiaj.
Zapewne tylko dlatego, że nie przeszkadzają, a na ich burzenie nie ma pieniędzy... A nie przeszkadzają, bo przecież taniej było rozlokować nową strefę w innym, pustym dotąd miejscu...
Forumowy kontroler lotówczyli moderator Spoterski monitoring MATZ EPKS...po godzinach Forumowy kartograf Kontakt ze mną przez mejla – nie odbieram "pw"!
No tak, ale przecież nikt nie mówi, że te w Powidzu przeszkadzają. Lotnisko jest ogromne, miejsca jest sporo.
I jeszcze jedno: to w Powidzu opłaca się jednak najpierw zburzyć, niż budować gdzie indziej ?
I nie potrzeba tam budowy 16 hangarów.
A co do poznańskiej lokalizacji strefy i ochrony kołujących F 16 to już gdzieś napisałem:
„Poznańskie lotnisko jest z najnowocześniejszymi samolotami, najbardziej odkrytym lotniskiem...
Chyba nigdzie samoloty nie kołują tak blisko płotu jak na Krzesinach.
Powinien powstać chociaż jakiś wał odgradzający".
Super Łukasz Cieszę się, że się podoba... To najważniejsze dla mnie lotnisko obok Krzesin i Mirosławca, choć tak naprawdę to właśnie Powidz był pierwszy... Wczasy w Skorzęcinie odcisnęły piętno... Tego nie da się zapomnieć... I wstyd się przyznać, że tam w powietrzu na 11 kilometrach, dopiero po chwili dotarło do mnie, co mam przed oczami...