biver pisze:Piszę dopiero teraz bo właśnie wróciłem z górek.Wolałbym tego nie rozwijać. Pamięć jest zawodna i nie chcę tworzyć nowych "opowieści z mchu i paproci". Chodziło na 75% o Elite 2008 i że nie powinno być opisane tak kolorowo (same ochy i achy) jak zostało. Nie umniejszając oczywiście możliwości Su-22 z podwieszonym zasobnikiem SPS-141 (przykład chociażby z wojny Iracko-Irańskiej) w locie na małej wysokości.Fitter3005 pisze: mozesz to rozwinąć ???
tak ,tak pamiec jest zawodna ....
dla przypomnienia samolot su-22 to szturmowiec i wymaga ochrony mysliwców to ,że posiada rakiety typu R60 nie czyni go mysliwcem!
to ,ze w rankingu cwiczen ELITE od zawsze zajmuje czołówkę w niezawodnosci to swiadczy o dobrej obsłudze i zywotnosci tych maszyn
w locie koszącym czyli tak jak powinien walczyc ten samolot z zasobnikiem SPS jest baaaardzo niebezpiecznym przeciwnikiem
wiem to z pierwszej ręki bo znam pilotów i techników z 8elt którzy po powrocie opowiadali mi jak to wyglądało!
wiem tez ,ze podczas cwiczen w POLSCE kiedy efy mają za zadanie przechwycic suki traktując je jako wroga
pułap na którym maja operowac szturmowce to 1500m ...
czy to pułap dla szturmowców???? oczywiscie ze nie ale zadanie musi byc wykonane na 102 przez naszych pilotów mysliwców
to tak z pierwszej reki