Wycieczka do 12Blot w Mirosławcu.

Zapraszam do podzielenia się swoimi informacjami o wydarzeniach / zdarzeniach lotniczych.

Moderatorzy: Sawicz, Xlem, Drzemi

Awatar użytkownika
assembler
Aktywny!
Aktywny!
gadu: 12558477

Wycieczka do 12Blot w Mirosławcu.

Post autor: assembler »

Szanowne Koleżanki i Koledzy !! :)

Czytając rozmaite posty na tym forum niejednokrotnie zauważyłem, iż jest tu grono osób, które chciały by mieć możliwość zobaczenia w powietrzu samolotów Su22.
Idąc naprzeciw takim zainteresowaniom 8) , chcę Wam zaproponować wycieczkę do 12blot.
Nie są to z mojej strony jedynie puste obietnice.
W dniu dzisiejszym przeprowadziłem wiążące rozmowy z oficerami sztabowymi, na temat możliwości zorganizowania takiej wycieczki dla członków Stowarzyszenia Miłośników Lotnictwa Wojskowego "Krzesiny".
Powołałem się w tych rozmowach na obecność w tym gronie "suczkomaniaków" i "suczkouwiecznaczy" 8) i nie tylko, czyli krótko mówiąc osób, którym taka wizyta mogła by zrobić przyjemność.
Pomysł ten spotkał się z przychylnoiścią i akceptacją (dlatego też postanowiłem ten temat wprowadzić na forum).
Był to pierwszy ważny krok do realizacji tego celu.
Następnym krokiem jest orientacja, czy możliwość takiej wizyty spotka się z zainteresowaniem z Waszej strony. Jeśli tak, to po określeniu liczby chętnych uczestników ponownie udam się do sztabów 12Blot i 8ELT, aby ustalić wszystkie szczegóły organizacyjne.
Chętnych proszę o kontaktowanie się ze mną przez forum i email.
Teraz trochę o możliwościach programowych takiej wizyty.
Jak wspomniałem na wstępie, zależy mi aby zrobić frajdę wszystkim tym, którzy chcą zobaczyć na własne oczy (i sfotografować) samoloty Su22 w powietrzu. Z tego względu wycieczka ta musiałaby odbyć się w dniu roboczym, podczas dnia lotów.
Do obserwacji lotów ma być wyznaczone odpowiednie, bezpieczne miejsce. Obecność na płycie w tym czasie nie będzie możliwa ze względów bezpieczeństwa, ale być może uda się tam wejść odpowiednio wcześniej, tak aby nie przeszkodzić w pracy technikom przygotowującym maszyny.
Inne możliwe elementy tej wizyty to:
pokaz statyczny Su 22 z elementami uzbrojenia,
wizyta w hali remontowej, gdzie można zobaczyć rozebrane maszyny i ich elementy,
możliwość osobistego sprawdzenia działania fotela katapultowego (egzemplarz modelowy napędzany sprężonym powietrzem, więc wystrzelenie w kosmos nie grozi... :lol: :lol: :lol: ).

Z góry przepraszam moderację za umieszczenie tego tematu w tym miejscu forum, zamiast w "nowościach z Mirosławca", ponieważ w przypadku zainteresowania z Waszej strony, zależy mi na odrębności i czytelności tego tematu i nie mieszanie go z innymi wątkami - o co uprzejmie upraszam... 8) .

Pozdrawiam serdecznie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sawicz
Prawie moderator!
Prawie moderator!
gadu: 0

Post autor: Sawicz »

Brawo assembler za chęć uszczęśliwienia suczko-uwieczniaczy 8)
Ja może i chciałbym pojechać na taką wycieczkę, ale zależałoby to od terminu oraz chęci kogoś kto podrzuciłby mnie z Poznania. 8) (Samemu tak nudno jechać). :(
Obrazek
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Bardzo fajna propozycja. Trzeba wykorzystywać każdą szansę na obcowanie z tym samolotami zanim pójdą w odstawkę. Generalnie jestem chętny do wyjazu :) assembler ekstra inicjatywa !!
martin
Admin forum.krzesiny.org.pl

Post autor: martin »

Jestem za, data dowolna :D

Z Poznania mogę zabrać 4 osoby, gdybyśmy jechali samochodami.
Awatar użytkownika
assembler
Aktywny!
Aktywny!

lordVader pisze:Bardzo fajna propozycja. Trzeba wykorzystywać każdą szansę na obcowanie z tym samolotami zanim pójdą w odstawkę. Generalnie jestem chętny do wyjazu :) assembler ekstra inicjatywa !!

Dzięki Lord V. :D , ale do realizacji projektu potrzebnych jest jeszcze paru zainteresowanych, miejmy nadzieję, że się znajdą 8)

Sawicz pisze:Brawo assembler za chęć uszczęśliwienia suczko-uwieczniaczy 8)
Ja może i chciałbym pojechać na taką wycieczkę, ale zależałoby to od terminu oraz chęci kogoś kto podrzuciłby mnie z Poznania. 8) (Samemu tak nudno jechać). :(

mam nadzieję, że nie masz mi za złe wykorzystania w treści postu określenia z Twojego opisu - wydało mi się sympatyczne (to drugie innego Kolegi również 8) )

Myslę, że jeślli zainteresowanie wycieczką ze strony członków SMLW dopisze, to wówczas ze zorganizowaniem dojazdu dacie sobie radę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sawicz
Prawie moderator!
Prawie moderator!

Post autor: Sawicz »

assembler pisze:mam nadzieję, że nie masz mi za złe wykorzystania w treści postu określenia z Twojego opisu - wydało mi się sympatyczne

Daj spokój. :wink: Jeśli wydało Ci się sympatyczne to ja nie mam nic przeciwko. :)

assembler pisze:Myslę, że jeślli zainteresowanie wycieczką ze strony członków SMLW dopisze, to wówczas ze zorganizowaniem dojazdu dacie sobie radę.

Może jakiś autokar wynająć? :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
damian
Super aktywny
Super aktywny
gadu: 6446797
Kontakt:

Post autor: damian »

Z nieba spadłeś assemblerze z taką inicjatywą (coprawda zajączek się zbliża wielkimi krokami, ale to mi wygląda na prezent gwiadkowy):wink: Oczywiście jestem bardzo bardzo chętny :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sierra
Aktywny!
Aktywny!
gadu: 1554473
Kontakt:

Post autor: sierra »

Podobnie jak chłopaki piszę sie na wycieczkę
Awatar użytkownika
bielik
Super aktywny
Super aktywny

Post autor: bielik »

Także jestem chętny, ale wszystko zależy od terminu. Zresztą opisałem Ci wszystko na PW :)
Awatar użytkownika
bzik
Wyróżniony!
Wyróżniony!
Kontakt:

Post autor: bzik »

Bardzo przyjemny pomysł, chętnie się przyłączę.
Spitfire
Prawie moderator!
Prawie moderator!

Re: Wycieczka do 12Blot w Mirosławcu.

Post autor: Spitfire »

assembler pisze:Idąc naprzeciw takim zainteresowaniom 8) , chcę Wam zaproponować wycieczkę do 12blot.

Świetna inicjatywa! 8)
Co prawda np. ja osobiście nie należę do jakiś wielkich miłośników Su-22, :P (choć wystawałem już m.in. dla nich pół dnia w polu kukurydzy pod EPPW ;)) ale bardzo chętnie zobaczę je w akcji! Oby tylko udało się rozwiązać kwestię transportu i wziąć w tym czasie wolne! Ale jestem optymistą! :)

assembler pisze:Z góry przepraszam moderację za umieszczenie tego tematu w tym miejscu forum, zamiast w "nowościach z Mirosławca", ponieważ w przypadku zainteresowania z Waszej strony, zależy mi na odrębności i czytelności tego tematu i nie mieszanie go z innymi wątkami - o co uprzejmie upraszam... 8) .

Bardzo dobry wybór – taka propozycja zdecydowanie warta jest osobnego wątku! :)
Forumowy kontroler lotów czyli moderator
Spoterski monitoring MATZ EPKS ...po godzinach
Forumowy kartograf
Kontakt ze mną przez mejlanie odbieram "pw"!
Awatar użytkownika
assembler
Aktywny!
Aktywny!

Bardzo się cieszę na Wasze zainteresowanie :D .
Na dziś muszę kończyć surfowanie, bo kończy mi się simdata :( .
Liczę na kolejne zgłoszenia.
Proszę się nie niepokoić, gdyby nie było mnie na forum przez dzień czy dwa. Sytuacja pod kontrolą :) .
Jeśli frekwencja dopisze, postaram się wszystko na miejscu zorganizować.
POZDROWIONKA!!!
:)
Obrazek
Awatar użytkownika
pilot1989
Wyróżniony!
Wyróżniony!

Post autor: pilot1989 »

i ja bardzo chętnie sie przyłącze :lol:
"KOCHAĆ LOTNICTWO I NIC POZA TYM"
BOE
Aktywny!
Aktywny!

Post autor: BOE »

Pomysł super, oby udało załatwić wolne, jak idzie o problem transportu to mam zaprzyjażnioną firmę, działam z nimi jakiś czas i można by pomyśleć o autobusie i cenę negocjować!
Jak będa chętni - minimum 30 ludzi.
Xlem
Prawie moderator!
Prawie moderator!

Post autor: Xlem »

Mnie tez dopisz do listy. :roll:
ODPOWIEDZ