Źle się dzieje na forum i myślę warto byłoby podyskutować o tym otwarcie...
To co się zdarzyło ostatnio podczas dyskusji w wątku o MiG-29 zadziwiło zapewne niejednego z nas. Przyczyna zajścia była nie nowa, po raz kolejny użytkownik enwings popisał się swoją niezgłębioną wiedzą "ucząc ojca dzieci robić..." i nasi zaprzyjaźnieni piloci po raz kolejny dowiedzieli się, że co jak co, ale latać to oni jednak nie potrafią.
Trudno się było zdziwić na reakcje wielu z nas, jedne bardzo ostre, inne bardziej powściągliwe, ale takie czy inne jednak w tym samym tonie sformułowane. Scenariusz jakich wiele na tym forum. Wydawałoby się nie pierwszy raz, nie ostatni...
Nastąpił jednak bardzo nieoczekiwany zwrot akcji, bowiem zainterweniował Admin (co wydawałoby się bardzo na miejscu, gdyż czasem władza musi interweniować, gdy głupota bierze górę nad rozsądkiem), ale... jakież było moje zdziwienie, gdy się okazało, że to my wszyscy piszemy głupoty, a nie enwings (!!!) I jeszcze profilaktycznie dowiedzieliśmy się, że mogą posypać się bany (!!!) Jeden z naszych rozmówców odczuł to nawet dosłownie, bo nie skończyło się tylko na ostrzeżeniu. SZOK! Zastanawiające jest to, że prośba ze strony użytkowników by enwings podpisywał nie swoje fotki została po prostu przemilczana... (być może też została ona potraktowana jako kolejny atak na enwingsa).
Po tym zajściu powiem szczerze długo nie wiedziałem co z tym zrobić, bo jak długo jestem tu na forum takiego samosądu nie było. Chciałbym się dowiedzieć: - Jaki jest system ostrzeżeń i kar na naszym forum oraz kto jest władny tego użyć? - Ile osób bierze udział w decyzji nałożenia jakiejkolwiek kary na uczestnika forum? - Dlaczego zbanowanie użytkownika Pletwa nie zostało podane do wiadomości wszystkich wraz z uzasadnieniem?
Mam nadzieję wyjaśnimy tych kilka kwestii, bo chyba nikt nie ma ochoty by nasze forum stoczyło się do poziomu gróźb i strachu przed nieoczekiwanym zbanowaniem, oraz by królowała tu głupota i arogancja...
Mój krótki wniosek - myślę, że warto rozszerzyć regulamin forum by wszystko było jasne, bo póki co omija on wiele ważnych kwestii.
_________________ Robi się Su-7U... i 100 innych modeli 
|