fly_jabko napisał(a):
jak dla mnie to zmiany proponowane przez Ciebie
4061 są zbyt diametralne

W jakim sensie diametralne Fly? Wszystko co jest do tej pory pozostanie, tylko że w nowym, bardziej czytelnym porządku.
fly_jabko napisał(a):
a i zapomniałeś o "wszystko o MiGu-29" czego niektórzy użytkownicy forum Ci nie wybaczą

Witold Łożyński napisał(a):
Skoro jest wszystko o F-16 i o Su-22 to czemu nie ma o MiG-29, TS-11 itd?
Może lepiej podzielić na F-16 i reszta (MiG, Su, TS, An itd)

Przepraszam, nie chciałem nikogo pominąć

Świetne rozwiązanie moim zdaniem podsunął Spoterek
Spoterek napisał(a):
Konkretnie o danym samolocie, mogło by być w dziale Polskie Siły Powietrzne(o ile takowy powstanie).
Jestem za!

Spitfire napisał(a):
Staram się zawsze oddać sprawiedliwość, a więc:
To się nazywa konstruktywny wkład –
dobra robota, 4061! 
Przestudiuję, zapoznam się, a wieczorkiem postaram się wkleić moją własną koncepcję, pewnie już nieco zmodyfikowaną.

Dzięki, ktoś po prostu musiał zacząć

{wyciąga rękę na zgodę}
Xlem napisał(a):
- w "co u nas" umieściłbym też temat SMLW "Krzesiny", przynajmniej dopóki nie powstanie strona Stowarzyszenia. Osobiście wolałbym pozostawienie go w sensownej formie także później.
Oczywiście, zapomniałem o Stowarzyszeniu

Xlem napisał(a):
- tytuł "inne wydarzenia" jest trochę niefortunny. Inne od jakich?
Chodziło mi o inne od Imprez, co proponujesz? (też uważam że tak nie powinno zostać)
Xlem napisał(a):
- zestawienie "media o lotnictwie" i "prasa lotnicza" tez jest mało przejrzyste.
Widzisz chodzi tu o to aby oddzielić media czysto lotnicze od mediów ogólnych, które tylko od czasu do czasu piszą coś o tematyce lotniczej, nie wiem jak to lepiej zrobić...
Xlem napisał(a):
- może dyskusje o konkretnych typach samolotów oraz ich wyposażenia umieścić w oddzielnym dziale "technika lotnicza"?
Hmm.. Bardziej bym się skłaniał ku propozycji Spoterka, żeby o samolotach dyskutować w temacie Polskie Siły Powietrzne.
Xlem napisał(a):
Pamiętajmy, ze dla stałych forumowiczów nazwy działów nie mają większego znaczenia. Natomiast niosą wiele informacji dla osób pierwszy raz odwiedzających forum. Dla nich układ forum (także tytuły działów) musi być przejrzysty, czego nie dają proponowane tytuły. Dlatego zostawiłbym bardziej rozbudowane tytuły.
Terminy "rozbudowane" i "przejrzysty" mi się kłócą

Myślę, że nowi użytkownicy szybko się wkręcą, zresztą pamiętaj, że każdy dział będzie miał jeszcze opis, tak jak jest teraz. Właśnie w takim opisie będzie można dokładnie (lecz też zwięźle) wyjaśnić czego dotyczy każdy dział.
Pozdrawiam serdecznie, dzięki za dotychczasowy odzew!
ps. Nowy układ działów będę tu wstawiał po zebraniu większej ilości propozycji, nie ma sensu robić tego co chwilę.