forum.krzesiny.org.pl

Lotnicze forum dyskusyjne
Teraz jest 20 wrz 2019, 13:47

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 paź 2011, 09:27 
Offline
Aktywny!
Aktywny!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2004, 19:42
Posty: 77
Lokalizacja: Poznań
Witam,

Pomyślałem, że podzielę się fotosami domowego kącika przygotowanego dla repliki ACES II, z którego latam regularnie w wirtualnej eskadrze 51 PVO, znanej tym, którzy latają wraz ze społecznością LOFC2/DCS - http://www.digitalcombatsimulator.com, http://www.51st.org, http://campaign.51st.org
Na chwilę obecną skonfigurowany pod LOFC2: Su-27S, Su-33; VRS: F/A-18E, DCS: A-10C

:arrow: FOTY: https://picasaweb.google.com/shamandgg/ ... seJ4IGNZw#

Obrazek

Poznajecie drugą naszywkę? ;) Pamiątka z czasów mojej służby w WPL 31BLOT w METOFFICE'ie :D
Obrazek


Ostatnio edytowano 23 paź 2011, 09:38 przez shamandgg, łącznie edytowano 6 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2011, 09:28 
Offline
Super aktywny
Super aktywny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, 12:11
Posty: 634
Lokalizacja: Witkowo - EPPW - Poznań - EPKS
lekko szczena opada. a co dokładniej do sterowania po nie widzę na zdjęciu? wolant? joystick?

_________________
Stowarzyszenie Miłośników Lotnictwa Wojskowego "Krzesiny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2011, 09:31 
Offline
Aktywny!
Aktywny!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2004, 19:42
Posty: 77
Lokalizacja: Poznań
Gadoma napisał(a):
lekko szczena opada. a co dokładniej do sterowania po nie widzę na zdjęciu? wolant? joystick?

Dzienx 0X Klinij w link w wiadomości to masz więcej zdjęć :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2011, 15:18 
Offline
Prawie moderator!
Prawie moderator!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2004, 17:17
Posty: 3776
Lokalizacja: EPGD / EPMM
Wypas!

_________________
Per Aspera Ad Astra


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 paź 2011, 18:19 
Offline
Mało aktywny
Mało aktywny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sie 2011, 19:40
Posty: 36
Lokalizacja: Czapury
jesli można spytać co to za sprzęt i jakie ma parametry("mózg" tego cuda) oraz jeśli można wiedzieć ile kosztował :D?

_________________
Fly with the angels!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 lis 2011, 14:59 
Offline
Aktywny!
Aktywny!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2004, 19:42
Posty: 77
Lokalizacja: Poznań
:) Ok, konfiguracja jest taka:

Intel Core i7 2600K 3,40 GHz OC@ 4,50 GHz

ROG ASUS Maximus IV Extreme
http://rog.asus.com/Product.aspx?PId=43

ROG ASUS MATRIX GTX580 P/2DIS/1536MD5 http://youtu.be/jthHBOFyNiM
http://www.bit-tech.net/hardware/2011/0 ... m-review/1
http://www.geeks3d.com/20110612/asus-ro ... rclocking/
http://rog.asus.com/products/vga/MATRIX ... 536MD5.htm

G.SKILL Ripjaws X Series DDR3 1600MHz (PC3-12800) 8GB
(2x4GB) Dual Channel Kit (F3-12800CL7D-8GBXH)
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... =MY-061-GS

OCZ Vertex 2 E SSD 2,5" 120GB 285 MB/s 275 MB/s
2x szybkie SSD (SYSTEM+FLIGHTSIMY), 2x szybkie HDD RAID1 (BAZA)

Corsair CMPSU-850HXEU - 850W

HAF-X
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6653

Cooler Master V8:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5279

Soundblaster X-FI Titanium

NZXT Sentry LX: http://www.nzxt.com/new/products/fan_control/sentry_lx

Thrustmaster HOTAS Warthog

Saitek Pedals

Thrustmaster Cougar MFD x4

Zalman 5.1 headphones

MIMO touchscreen

Logitech G9

Phillips 42''

_________________
- aka Shaman Jaras
www.51st.org


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 05 lis 2011, 15:46 
Offline
Mało aktywny
Mało aktywny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sie 2011, 19:40
Posty: 36
Lokalizacja: Czapury
poczekaj poczekaj gdzieś zgubiłem szczękę...
a jeśli można ile to cudo razem wyniosło w kosztach?

_________________
Fly with the angels!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 09 lis 2011, 10:01 
Offline
Aktywny!
Aktywny!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 lut 2004, 19:42
Posty: 77
Lokalizacja: Poznań
RoosZeiry napisał(a):
poczekaj poczekaj gdzieś zgubiłem szczękę...
a jeśli można ile to cudo razem wyniosło w kosztach?

Mysle, ze wystarczy posprawdzac biezace ceny za ten sprzet, ja nie chce tego robic, aby sie nie denerwowac ;) One sie tak szybko zmieniaja. Nie pozyskalem wszystkich czesci razem jednoczesnie. Jak poszukasz cen na CENEO, AMAZON to na pewno uda ci sie oszacowac. Fotel wykosztowal mnie na jakies 2500 PLN, jak ktos pracuje w zaawansowanym warsztacie i moze sam sobie po godzinach wytworzyc elementy to pewnie wyjdzie taniej.

_________________
- aka Shaman Jaras
www.51st.org


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL